Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar

Over ons

Ananda Meerveld
Ananda Meerveld

Mijn naam is Ananda Meerveld. Ik ben getrouwd en heb twee zoons: Siho en Bodhi.

Al vanaf de middelbare school was het voor mij duidelijk dat ik verloskundige wilde worden. De geboorte van een kind is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in iemands leven en om daar deel van uit te kunnen maken leek mij heel speciaal!

Ik heb mijn opleiding gedaan aan de Verloskunde Academie Groningen. Na een studie van vier jaar behaalde ik mijn diploma en ben direct daarna aan de slag gegaan als waarneemster in verschillende praktijken. Een mooie kans om ervaring op te doen en de verschillende manieren van werken in verschillende praktijken te ervaren. In de loop der tijd kwam ik er achter welke manier van werken bij mij past en wat ik als verloskundige wil meegeven aan de zwangeren; vooral een praktijk waar de zwangere zich vertrouwd voelt en waar ruimte en tijd is. Ik vind het ontzettend belangrijk dat je als verloskundige een vertrouwensband met de zwangere kan opbouwen en dat kan het beste in een kleinere praktijk. Steeds meer begon het idee te groeien om zelf een praktijk te starten. En nu is deze droom verwezenlijkt! Inmiddels werken Lotte en ik al enkele jaren, met veel plezier, in onze eigen praktijk. Ons streven is om jullie als zwangere en partner zorg op maat te bieden, en samen met jullie deze mooie en bijzondere tijd te beleven.

Lotte van den Akker – Meijer
Lotte van den Akker - Meijer

Mijn naam is Lotte van den Akker – Meijer. Ik ben geboren en getogen in Wolvega maar na het eindexamen aan het Linde College ben ik voor een paar jaar vertrokken naar andere delen in Nederland. Inmiddels woon ik weer in Wolvega, samen met mijn man Ronald en zoon Pim (2019).
Verloskunde is voor mij het mooiste vak wat er bestaat. Als ik (vaak) vroeg in de ochtend, na een bevalling, weer in de auto naar huis rijd, kan ik mijn geluk niet op. Ik voel me iedere keer weer vereerd dat ik deel mag nemen aan zo’n bijzondere periode in jullie leven.

Ik heb, net als Ananda, aan de Verloskunde Academie in Groningen gestudeerd. De opleiding was erg leuk, maar naar vier jaar was ik er ook echt wel aan toe om zelfstandig aan het werk te gaan.
Ik heb in verschillende praktijken in de regio waargenomen en kon zo goed beoordelen wat bij mij past qua werkstijl. Ik kwam er achter dat een kleinschalige praktijk mij de meeste voldoening gaf. Doordat je maar met weinig verloskundigen in een praktijk werkt heb je de kans om de zwangeren goed te leren kennen en een band op te bouwen. Dit geeft voor mij extra verdieping in de begeleiding en ik denk dat het voor de zwangeren zelf ook fijn is dat ze een band met ons kunnen opbouwen.
Sinds oktober 2013 kunnen Ananda en ik deze werkwijze naar volle tevredenheid toepassen in onze eigen praktijk.

Kim van der Werf

Mijn naam is Kim van der Werf. Samen met mijn vriend Tom woon ik in Wolvega. Oorspronkelijk kom ik uit Drachten, maar ik heb verloskunde gestudeerd aan de verloskunde academie van Rotterdam.

Na de studie ben ik weer terug naar het Noorden gekomen om hier aan het werk te gaan. Al sinds 2016 loop ik rond bij Juf Ooievaar. Eerst als stagiaire, en na mijn afstuderen (2017) als waarnemend verloskundige. Eigenlijk ben ik sinds 2016 nooit helemaal weg geweest. Voor sommigen van jullie ben ik dan ook een bekend gezicht. Ik heb mijn plekje hier bij Juf Ooievaar helemaal gevonden en kan mijn werk hier naar volle tevredenheid uitvoeren. Ik ben blij dat samen met Lotte en Ananda te mogen doen!

Ik heb de afgelopen jaren in meerdere praktijken en in het ziekenhuis gewerkt, waardoor ik veel ervaring op heb kunnen doen. Bij Juf Ooievaar kan ik de zorg geven die het beste bij mij past: kleinschalige, persoonlijke zorg met ruimte voor ons om de zwangeren écht te leren kennen. Samen met jullie deze bijzondere periode doorlopen, ik vind het nog elke dag het mooiste wat er is!

Verloskundingenpraktijk Juf Ooievaar
Juf Ooievaar Wolvega

06-27119536 | info@jufooievaar.nl | Keiweg 4B, 8471 CX Wolvega

06-27119536 | info@jufooievaar.nl | Keiweg 4B, 8471 CX Wolvega